koi karpe havedam billeder

// www.KingLars.DK // Koi karpe | havedam | billeder | filter
Menu

Quik Links

Reklame / Counter

HaveDammen 5.

D.28-11-05

Jeg har her på efteråret haft nogle problemer med bakterier (fiskedræber) en af de små nye lå i damkanten og havde nok ikke holdt ret længe,
da det jo begyndte at blive temlig koldt derfor har jeg købt et lille akvariun som den nu går i og det ser ud til at den har det godt.
Det er desvære ikke lykkes mig at tage et ordenligt billed af den (beklager!!!)
Men istedet kan i da få et billede fra en af årets sidste fodringer, som er ved at være længe siden.

Goldie synger solo!!!

D.01-10-05

Så fik vi besøgt Jørgen Nielsen i Vedde ja det er manden med den store dam eller skal vi sige damme for han har 4.
Og et hav af koier har han også.
Vi havde en rigtig hyggelig dag selv om vejret ikke var med os for regnen stod ned.
Jeg fik desvære ikke taget nogen billeder selv men får fat i nogen og sætter dem ind senere.
Jeg fik 3 koi'er med hjem se billederne nedenfor.Koierne er fra 30 til 45 cm.
En stor tak herfra til Jørgen og hans fammilie for deres gæstfrihed.
Mere tekst & billeder senere

D.24-09-05


En rigtig Hyggelig dag hos hyggefisken på fyn. Klokken 11:00 kom Kåre forbi da vi havde aftalt at vi skulle køre sammen.
Da vi kom derover gik der ikke lang tid før der var intro i vintersikring af Lasse fra Oase.
Der var et stort fremmøde af medlemmer fra Koiklub og vi fik os da nogle hyggelige samtaler.
Der var auktion hvor der var rigtig mange gode produkter og koi'er til uhyre billige penge at score.
Jeg fik selv 7 mindre koier med hjem samt en 6000 liter pumpe og et filter.

Skulle de hos Hyggefisken igen næste år afholde et sådan arrangemang skal jeg helt sikkert med.
Men herfra en stor tak for en god dag til Kjeld, Inga og Jesper.

D.26-08-05

Det har været et rigtigt skodvejr så det er ikke til at komme videre i haven da jeg i øjeblikket er ved at fjerne græsplæne.

D.21-08-05

Tjaa intet nyt er godt nyt siger man jo da jeg i fredags kom hjem fra ferie havde jeg ikke mange koier tilbage.
Så jeg skyndte mig at køre til det lokale byggemarkede for at købe et hegn og det satte jeg så op for nu skal det være slut.
Her lørdag mogen skulle vi så til et hyggemøde så Kåre fra Koiklub.dk var kommet forbi så vi kunne køre sammen. Da vi gik i haven og snakkede kom naboen over til hækken og fortalte jeg skulle til at passe på mine fisk for jeg havde fået besøg af en skarv.
Den har så taget over halvdelen af mine fisk så jeg nu kun har 7 koier tilbage og 1 stør. Det var jo lidt skidt at jeg så ikke var hjemme for at kunne gøre noget ved dammen så jeg ringede til mine forældre og bad dem om at købe et net og såtte det op over dammen så den var lukket helt af, det ville de så gøre.
Så en stor tak for hjælpen til dem.
Nå men Kåre og jeg kørte jo tidligt da vi skulle besøge et par forhandler nu vi alligevel var opppe i landet.
Først besøgte vi de havde nogle store flotte koier og en dejlig stor foretning, jeg fik snakket lidt med Lise da jeg har nogle problemer med sygdom i koierne.
Jeg fik købt noget kaliumpermangenat da jeg håber det kan hjælpe med problemet.
Vi kørte så efter et stykke tid videre til koicenterjylland Her fik vi så set Thomas store nye udendøres dam som er blevet rigtig flot.
Jeg fik købt nogle dele til det vandfald jeg skal til at lave og en pumpe blev det da også til.
Efter at have sluderet lidt med Thomas kørte vi til Løsning hvor vi skulle til hyggemøde ved Henrik og Mette Kækel,
Vi var jo blevet lidt forsinket det tiden jo løber fra en når man står og kigger koi, Men vi havde en rigtig hyggelig eftermiddag
med en hel masse koisnak.

Så tak for en god dag til Henrik og Mette.

D.03-08-05


Jeg er efterhånden ved at være godt træt af fiskehejeren, den har taget 5 koi'er 1 stør og 3 guldfisk. Den sidste jeg har mistet var den der var syg og den er blevet taget i nat eller imorges.
Jeg har afspæret dammen men det lader til at det ikke er nok.
Det vare nok ikke længe før der bliver sat et strømførende hegn op, for nu er jeg ved at være godt træt af det udyr.

D.28-06-05

Vi er idag gået igang med at hæve dammen med 1 fundablok da filteret ikke kører ordenligt, men først engang en opfordring Birgitte kan du ikke godt komme og hente din fiskehejer hjem igen, Der kom omkring middagstid en fiskehejer forbi og den skreg som en gal da den så mig gå rundt ved dens spisested!!!
Lortefugl jeg er blevet en stør og en guldfisk fattiger.
Jeg trode de var gået i bundrænet så filter renset og dækselet pillet af bundrænet med de er væk.


Ja et frygteligt bøvl!!!


Her er så koi'ernes midlertidige hjem men de skal sættes tilbage imorgen
da jeg skal arbejde meget de næste par uger. 

D.28-06-05

Jeg Har fået mit første store parasitangreb jeg har ringet rundt og spurgt om nogen viste hvad min koi kunne fejle, men det er lidt svært at stille en diagnose ud fra et dårligt billede.
Så idag da jeg fangede fisken for at behandle dens sår fik jeg taget et skrab og lagde billedet ind på koiklub.dk Her var Tossehuset så hurtige med et svar (
Epistylis) jeg søgte lidt på en billedsøgemaskine
og fandt fem til et billed af en koi der har samme symptomer som min.
sløret gul/hvid belægning ligner svamp skæl tab og senere hudtab i onsdags behandlede jeg for det jeg trode var svamp. igår havde den store huller på halen idag var den Meget mere medtaget.
Jeg har som sagt haft kontakt med et par stykker bla. Hyggedam og Henning som også er en af de mere erfarende koiholder og vil har fået nogle gode snak om hvad det kunne være.
jeg har taget nogle billeder af parasiten og fisken og et lille filmklip.

FilmKlip 3,1 Mb / FilmKlip 2,44 Mb

Koien bliver nu behandlet med klorhexedin væske der duppes på fisken og smøres med klohexedin salve dette produkt er desinficerende og bliver normalt brugt til mennesker.
derudover går den nu i en balje med saltholdigt vand.

Grunden til dette angreb er for dårlig filtrering hvilket er min egen skyld da jeg endnu ikke har fået hævet dammen og dermed ikke kan have fuld flow over filteret.

D.05-06-05

Jeg fik min fødselsdags gave lidt tidligt iår, det var 4 små koier da jeg have sagt til mine forældre at jeg skulle have lidt koiyngel i den lille dam,
Da de så faldt over et sted hvor de havde koi'er, tog de da lige 4 stk med hjem. 3 af dem er ginrin, den sidste er vist en normal soragoi.
Kohakuen har min mor døbt nuggel da den allerede på vej hjem i bilen suttede på hendes finger.
hvad resten kommer til at hedde er endnu ikke sikkert.
D.01-05-05

Alle fiskene er flyttet over i det store bassin, det lille er helt tømt og har fået en tur med højtryksrenseren og er efterfølgende desinficeret med klor.
Da jeg idag ville rense dammen og havde fat i skimmeren for at skille den af fandt jeg smut (Chagoi'en)
Sidst jeg har renset skimmeren har smut ville kigge hvad det var for en der altid huggede det foder den ikke nåde at fange og var svømmet ned i skimmeren, men da denne står ude midt i den lille dam og jeg ikke kan se ned i den har jeg ikke set at smut havde forvildet sig ned i den.
Fremover vil der blive lagt et net over hver gang sien skal renses i skimmeren
Alle de andre fisk er i den store dam og har det tilsyneladene godt.


De syner ikke af meget efter de er kommet over i den store dam.

D.29-04-05

Jer fylder vand i dammen startede vist nok kl 10 slukkede ca 01:00 da var der 18000 Liter i dammen men der mangler stadigvæk en slat før den er fuld.
jeg har sådan løbende været ude ved filteret for at tjekke hvor høj vandstanden er og har derved bemærket at mit 110.mm rør lige inden afspæringsventilen er utæt har forsøgt at lime den men hjælper ikke når der løber vand ud .
jeg har idag fået sat returslangen på og gravet den ned.
Har også snakket med Tossehuset Her til aften for at få nogle gode råd om nexus nu har de jo haft et i et stykke tid og ved en masse om denne type filter.
Foresten fandt jeg en flodkrebs idag selvom jeg trode de alle var gået til var de dog ikke de er bare gode til at gemme sig.

D.28-04-05

Idag kom vi da temligt langt selvom vi først startede sent, vi fik rettet siderne og lagt filt på siderne
samt lagt folien i.
Jeg kom lidt i tvivl mht. bundafsug hvilken silikone var det nu man skulle bruge, så jeg ringede
til Kjell fra Hyggedam.DK han fortalte min jo så at det er  Akvarie silikone som man bruger, arghh
det skulle jeg have vidst for vi havde lige været ved den lokale forhandler for at kigge efter 50mm slange men det var bestillingsvare (sådan noget har man jo ikke liggende på lager!!!).

Nå men jeg fik hentet det silikone og nu er bundafsug også sat i så jeg ser ikke nogle problemer med at fylde lidt vand i imorgen så jeg kan få tjekket rørsamlinger.

 

D.27-04-05

Sikke et møgvejr men lidt fik vi da lavet der er nu el i filtergraven og jeg har monteret pumpen til
 nexusen og videre til UV'en meget mere blev det ikke til grundet vejret, Jeg håber nu bare på at det jeg støbte ved bundrænet er nogenlunde hærdet da der altså ligger meget vand i dammen.

D.26-04-05

Idag blev vi endeligt færdig med filtergraven og bundrænet blev støbt siderne på dammen blev rettet af. Vi fik nexusen monteret til bundrænet den er dog ikke koblet over vortex karet da jeg vil brude det til overfladeskimmeren. Vi skulle have været færdig med filtergraven igår men da min far kom galt afsted fordi en stige væltede og han røg ned på kanten af filtergraven og trykkede nogle ribben. blev det ikke til meget mere den dag. men idag har han så fået et let job han måtte samle alle stikkontakter og sætte dem på en plade, hvilket kom til at se ganske pænt ud.

For at støbe bundafsuget måtte jeg ligge en pose ned da der heletiden kom grundvand og man kan jo ikke støbe i alt det vand. Nu må vi se om vi får lagt folie i imorgen problemet er at få fat i nogle der kan hjælpe, da alle er på arbejde.

D.24-04-05

Jeg har haft besøg af Steffan's maskineudlejning som kom med en minigraveko pyha det gik stærkt med at få gravet det hul.

D.22-04-05

De sidste par dage har jeg rodet med den gamle brønd der ligger i min plæne.
for at det ikke skal være løgn så har man den gang man lukkede brønden smidt en kæmpe kampesten ned i for at fylde og nu står jeg så og skal få den op.
jeg håber på at den kan tages med gravemaskinen da jeg ellers står med et stort tungt problem.

 

D.20-04-05

Idag da jeg ville behandle nogle af fiskene bemærkede jeg at fiskene igen trykkede sig mod bunden. jeg tænkte ikke mere over det men da jeg skulle have fanget smut for at behandle det svamp den havde fået på rygfinnen var den væk. jeg har hele dagen prøvet på at finde den uden held.
Smut var min første Chagoi min tammeste koi og altid den første ved hånden, og smut var den der har gjordt alle de andre koier håndtamme. Der ser ud til at være hejeren for da min søster var forbi her til aften kom der to hejere flyvende lige ind over.
nu er der lagt en stor træplade og noget net over dammen så de resterende kan gemme sig.
Bøssen er fundet frem og skudt ind så nu kan det dummme kræ bare komme.

D.17-04-05

Idag gik turen så igen mod østjyske da jeg havde tilmeldt mig til åbenhus arangemanget hos Koicenterjylland.
Jeg var lige inde forbi Teamenghavegård der havde jeg jo ikke været før og må sige det er en virkeligt flot foretning de har der.
Det må siges at være meget vellykket arangemang,
der var ca 60 fremmødte fra stort set hele DK.
Jeg kom lidt tidligere for at få købt alt det der nu skulle købes til en ny dam bla.
Nexus 3000 som jeg glæder mig meget til at få sat op.
Jeg fik alt til en meget fair pris af Thomas, så kan de være der er lidt penge til nye koi'er senere på året.
Nå men de sidste folk kom til og der var først en lodtrækning hvor jeg var den heldige vinder af 5.l Koifoder.
Efter at alle de flotte premier var udlodet startede auktionen hvor Kjell fra Hyggedam var auktionarius.
Alle de flotte koier fik nye forældre og man må sige de gik for meget billige penge.
Indimellem var der jo en masse hyggekoisnak og man fik sat hoveder på mange af medlemmerne fra Koiklubben.
Ca. Kl.14 gik turen så ud til havedams besøgene, den første dam vi skulle se var Annette's på godt 20000.L
Annette havde nogle ordenlige koibamser og en temlig stor stør, herefter gik turen videre til Hyggedam,
for at se deres dejlige have og alle koibasserne, fik også set de nye koi'er som de havde fået hjem.
Og så fik vi os da lidt mere koisnak det er jo altid så hyggeligt ;O) jeg var hjemme ca kl 19:30 igen efter en rigtig dejlig dag så en stor tak herfra til alle deltager og naturligtvis også til Thomas

D.14-04-05

Ja ja grave kom jeg jo ikke videre med for da jeg stod op og kigge ud af vinduet, kunne jeg se at jeg i nattens løb havde fået instaleret et vandfald. Der stod nemlig vand ud af filteet jeg skyndte mig t løbe derover for at få slukket pumperne i en fart. hvad jeg så kan i jo så se nedenfor, alt det hvide er kaldnes k1. det nye filter er blevet fjernet igen, grunden er at udløbet var stoppet med alger

D.12-04-05


Jeg er jo gået igang med at grave filtergraven til den nye dam og jeg regnede med at blive færdig idag, men men men da jeg kom ned i en dybde på 80.cm stødte jeg på et lerlag hvilket er næsten lige så hårdt som "beton" .
Jorden fra hullet jeg graver bliver brugt til en vold som senere skal dækkes af granitskærver og beplantes.
Her er så lige et par billeder det første er fra den første dag jeg gravede resten er fra idag.

© Copyright 2005 Designed By Kinglars.DK Kontakt webmasterKoi | havedam | karpe